02 de gener, 2011

Nova llei antitabac

Com sabeu, des del dia d’avui es prohibeix fumar en tots els locals d’ús públic tancats, sense cap excepció. Això engloba bars i restaurants.
També es consideren espais lliures de fum els parcs infantils i les zones de joc per la infància. Tampoc es podrà fumar en espais al aire lliure o coberts, compresos en els recintes de centres, serveis o establiments sanitaris.
La aprovació d’aquesta llei té en compte la protecció dels menors i els fumadors passius, especificament dels treballadors de la hosteleria.
El tabaquisme actiu i el passiu són, respectivament, la primera i la tercera causa de morbimortalitat evitable en el nostre medi. Hi ha evidència concloent de la relació del tabaquisme passiu amb malalties respiratòries agudes, símptomes respiratoris crònics, asma i agreujament dels símptomes asmàtics en nens i adults, malalties agudes i cròniques de l'orella, morbiditat i mortalitat per malaltia isquèmica coronària i càncer de pulmó, de sinus nasals i de mama.
Recordeu que hi ha intervencions per ajudar a deixar de fumar, pregunteu a la vostra infermera sobre el programa de deshabituació tabàquica.

1 comentari:

  1. L'altra dia recordava quan es podia fumar als cinemes o al transport públic. Ara és impossible d'imaginar-ho. Hem de tindre paciència amb aquesta nova llei i poc a poc tota la gent s'anirà conscienciant i entre tots ho aconseguirem.

    ResponElimina