24 de novembre, 2010

Introducció de l'alimentació complementària

L'equip de pediatria pot modificar l'alimentació segons les característiques, necessitats i al.lèrgies que pugui presentar el lactant. La introducció ha de ser lenta per valorar la tolerància als aliments.
La recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) és mantenir la lactància materna exclusiva fins als sis mesos.
Entre els 4 i 5 mesos s'introduiran a la dieta les farinetes de fruites per berenar. Es faran amb poma, pera, plàtan i suc de taronja, s'introdueix la fruita d'una en una. No s'ha d'afegir sucre ni mel ni galetes. També s'introduiran les farinetes de cereals sense gluten si no es pot seguir la lactància materna i s'introdueix l'artificial (llet d'inici tipus 1).
Als sis mesos es canviarà la llet d'inici per la de continuació o tipus 2. També s'introduirà al dinar el puré de verdures amb mongeta verda, patata, carbassó, pastanaga i porro, sempre s'afegirà d'una en una. No posar sal, es posarà una cullereta d'oli d'oliva. Un cop introduïdes les verdures es pot començar amb el pollastre (50 grams).
A partir dels 7 mesos s'alternaran el pollastre amb la vedella. També es pot introduir el iogurt de llet adaptada.
Als 8 mesos s'introdueixen els cereals amb gluten per esmorzar i per sopar. A més, es poden afegir noves fruites a excepció de maduixes, préssecs , kiwis...per ser potencialment al.lergèniques. També es poden afegir noves verdures, evitant les flatoses (col i coliflor).
Als 9 mesos s'introduirà el peix blanc (50 grams) que es donarà amb puré de verdures.
Als 10 mesos s'introduirà el rovell de l'ou de manera esglaonada i com a ou dur per poder separar el rovell. S'alternarà amb el peix.
A l'any s'introduirà l'ou sencer i els llegums (llenties i cigrons).
Als 18 mesos s'introduirà el peix blau.
L'infant ha de menjar en un ambient tranquil, relaxat i agradable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada