30 de maig, 2011

31 de Maig: Dia Mundial Sense Tabac

El 81% de les persones que inicien la deshabituació presenten una motivació alta o moderada per deixar de fumar
El 51% té una dependència alta del tabac
El 83% dels usuaris que inicien un tractament per deixar de fumar arriben a fer la segona visita de deshabituació i el 62% continua les visites següents que permeten valorar l’èxit del tractament. De les persones que continuen el tractament, el 12% té una recaiguda abans dels tres primers mesos i el 17% aconsegueix fer una disminució important del tabac (fumar 3-4 cigarretes). El 41% dels que van a la primera visita del programa de deshabituació continuen sense fumar als sis mesos.
Aquests són els resultats de l’estudi que s’ha dut a terme amb 109 usuaris que van començar el programa de deshabituació tabàquica del Centre d’Atenció Primària (CAP) Sagrada Família (Barcelona) entre setembre de 2010 i maig del 2011.
Dels usuaris que entren al programa i es valoren amb el test de Richmond, el 50% presenta una motivació moderada per deixar de fumar; el 31%, alta i el 19%, baixa.
La dependència del tabac és alta en el 51% dels casos; moderada, en el 38% i baixa en el 11%, segons els resultats del test de Fagerstom.
Amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, que se celebra demà dia 31, l’Hospital Dos de Maig i el CAP Sagrada Família posaran a disposició dels usuaris a l’entrada dels dos centres (c. Còrsega n. 643, en el cas del CAP i c. Indústria cantonada amb c. Dos de Maig en el cas de l’hospital) una taula informativa per advertir dels efectes nocius del tabac i els beneficis i possibilitats per deixar de fumar. Es repartiran fulletons i es faran cooximetries, per mesurar el nivell de diòxid de carboni en l’aire exhalat.
Amb el lema, “No segueixis aquest tren! Desenganxa-te’n!”, aquests dos centres organitzen dues marxes nòrdiques, a les 10.30 i a les 19 hores, amb usuaris i professionals que han deixat de fumar, ho estan intentant, encara fumen o els ve de gust participar-hi. Les marxes tindran una duració aproximada de 45 minuts i es faran pel barri. La sortida tindrà lloc a la plaça Henry Dunant, al costat del CAP Sagrada Família. Les places ja estan completes. La marxa nòrdica consisteix a caminar amb l’ajuda de bastons similars als que es fan servir a l’esquí.

1 comentari:

  1. Felicitats per la bona feina en la campana anti-tabac. Sembla que poc a poc anem guanyant aquesta dura batalla.

    ResponElimina