- La diabetis és una malaltia crònica que es manifesta per un nivell de sucre en la sang per damunt del considerat normal.
- Una alimentació correcta i continuada és imprescindible per tractar aquesta malaltia.
Recomanacions:
- Per tenir una alimentació equilibrada, cal menjar de forma variada, introduint tot tipus d´aliments.
- Procurar respectar el nombre de menjades i els horaris que indiqui el professional sanitari.
- Cal evitar els sucres, la mel, els dolços i les llaminadures, i també les begudes ensucrades (coles, taronjades,...) i els gelats.
- Cal, també, evitar els greixos d´origen animal i els olis cremats, perquè poden afavorir l´arterioesclerosi. Per cuinar li recomanem oli d´oliva, i que utilitzi preferentment les formes de cocció següents: planxes, vapors, forns i bullits.
- És convenient introduir en els àpats principals acompanyaments de verdura crua (enciam, tomàquets,api...).
- Recordi que la fruita és un aliment ric en sucres.Per tant, respecti les quantitats recomanades.
- El consum de sal, espècies, café, infusions, pot fer-se amb moderació, si no s´indica el contrari.
- Els edulcorants artificials (sacarines,…) no suposen una aportació de sucres i tampoc de calories, i són tolerables sempre que es prenguin amb moderació per endolcir alguns aliments.
- En relació al posible consum de begudes alcohòliques, cal que ho consulti al seu equip sanitari.
- Encara que la beguda més recomanable és l´aigua, es poden utilitzar com a refrescants begudes sense sucres (begudes “light”).
- En el cas que vostè no pugui seguir la dieta habitual (a causa de trastorns digestius, febre, extraccions dentàries, falta de gana,etc...) no deixi de prendre els aliments següents: fècules, làctics i fruita.
11 de març, 2010
Dieta per diabètics
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada