11 de març, 2010

Dieta per diabètics

- La diabetis és una malaltia crònica que es manifesta per un nivell de sucre en la sang per damunt del considerat normal.

- Una alimentació correcta i continuada és imprescindible per tractar aquesta malaltia.

Recomanacions:

- Per tenir una alimentació equilibrada, cal menjar de forma variada, introduint tot tipus d´aliments.

- Procurar respectar el nombre de menjades i els horaris que indiqui el professional sanitari.

- Cal evitar els sucres, la mel, els dolços i les llaminadures, i també les begudes ensucrades (coles, taronjades,...) i els gelats.

- Cal, també, evitar els greixos d´origen animal i els olis cremats, perquè poden afavorir l´arterioesclerosi. Per cuinar li recomanem oli d´oliva, i que utilitzi preferentment les formes de cocció següents: planxes, vapors, forns i bullits.

- És convenient introduir en els àpats principals acompanyaments de verdura crua (enciam, tomàquets,api...).

- Recordi que la fruita és un aliment ric en sucres.Per tant, respecti les quantitats recomanades.

- El consum de sal, espècies, café, infusions, pot fer-se amb moderació, si no s´indica el contrari.

- Els edulcorants artificials (sacarines,…) no suposen una aportació de sucres i tampoc de calories, i són tolerables sempre que es prenguin amb moderació per endolcir alguns aliments.

- En relació al posible consum de begudes alcohòliques, cal que ho consulti al seu equip sanitari.

- Encara que la beguda més recomanable és l´aigua, es poden utilitzar com a refrescants begudes sense sucres (begudes “light”).

- En el cas que vostè no pugui seguir la dieta habitual (a causa de trastorns digestius, febre, extraccions dentàries, falta de gana,etc...) no deixi de prendre els aliments següents: fècules, làctics i fruita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada